петък, 24 януари 2014 г.

Предупреждения за силни ветрове и силни снеговалежи , прогноза за 25-ти

През изминалите 7 дена , бяха публикувани прогнози с различни версии за този ден !



Първо започваме с предупрежденията за силни ветрове
На карата са показани предупрежденията за силни ветрове от първа и втора степен , още тази вечер с усилване на вятъра от северозапад , ще започне да нахлува по-студен въздух  на много места се очакват валежи от сняг главно над северозападните райони , валежите ще се усилят и ще обхванат цялата западна и централна част от страната .

Предупреждения за силни ветрове от първа степен са издадени за Дунавската равнина  и районите около София , очаква се ветровете да са със пориви около   14 - 17 м/сек .
Втора степен са издадени около р. Дунав за силни ветрове със пориви до 21 м/сек .


На карата се виждат и предупрежденията за валежи , който ще се очакват за 25-ти , валежите , ще обхванат и източните части от страната , най-интензивни ще са валежите над  Рило-Родопската област  и цялата източна части от станата , на много места валежите , ще са придружени от гръмотевични бури , но постепенно , ще преминават в сняг.

Снежната покрива :



Най-интензивна , ще е снежната обстановка над северозападните  райони  , почти през целя ден , ще има превалявания , очаква се снежната покривка да е над 30 см . На карата се вижда  очакваната снежна покривка за период от 25-ти до 27.01.2014г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар