четвъртък, 23 януари 2014 г.

Времето за Българя за 25 , и 26-ти януари

Предупреждения за силни ветрове от първа и втора степен!
Най-силни , ще са поривите на вятъра над централните части от Стара планина , очакваната скорост над  в. Ботев е около 80 км/час. През деня ще е предимно облачно с валежи от дъжд и сняг  , главно над източните и югоизточните части , ще са  от дъжд , очакват се гръмотевични бури над районите на Ямбол и Бургас , там температурите ще са най-високи около 12 - 15 градуса преди захлаждането !

От северозапад към нашата страна , ще нахлува по-студен въздух  , на много места температурите , ще се понижат с 5 - 10 градуса , очакват се около 15 - 23 см да е снежната покривка за този ден над северозападните райони ! 

 Снежна покривка  

Най-интензивни , ще са валежите от сняг над западните части от страната за периода 25 -26 януари , очакваното количество снеговалеж да е над 10 - 15 см / 3 часа  , което е с много голяма интензивност , валежите ще обхванат и източните части от страната. 

Предупреждения за силни валежи 


 Предупреждение от първа степен за очаквани 25 - 30 мм за периода 25-26 януари са издадени за районите на Дунавската равнина , Горнотракийска низина  низина и  Родопите , очакваните валежи , ще са над 55 мм , възможни са и значителни по количества дъжд , очакват се валежите на места да са придружени и от гръмотевични бури със силна интензивност !

Няма коментари:

Публикуване на коментар