четвъртък, 26 септември 2013 г.

Седмична прогноза и прогноза за октомври

Седмична прогноза от 26.09.2013г. - 09.10.2013г.

Днес и утре температурите все още , ще са около 20 градуса , но голямата промяна , ще настъпи още в понеделник , с силни валежи от дъжд , ще продължава да нахлува по-студена въздушна маса по съзнателно , ще се усети застудяването главно над Дунавската равнина или на север от Стара Планина.

Очакват се обилни валежи от дъжд около 10-35 мм за цялата Дунавска равнина
Най-силните валежи , ще са над североизточните райони до 30 мм
През следващите 14 дена температурите , ще се понижат и максималните , ще са от 12 - 15 градуса , а минималните от 5 - 9 градуса.


През месец Октомври

Началото на октомври температурата , ще е с 5 градуса под номерираните за месеца , през първата половина на месеца температурите , ще са много ниски , но след 7  -ми до 14 , температурите , ще се повишат , очаква се температурата да е около 23 градуса.
Голямо застудяване се очаква след 23 -ти , тогава минималните , ще се понижат до -1  , максималните около 8 градуса.

Ето и аномалните за днес и за след 8 дена , вижда се и корената разлика


Днешните температури са с 3-4 градуса по високи от нормалните , но след близо 1 седмиаца , ще се понижат с 5-6 градуса под нормалното , причината е  пренос на студе въздуш от северните ширини , обратното , ще се случи над западната част от Европа , очакват се да е най-топло над Франция и Испания до 30 градуса  , което наистина е много над нормалните за този месец.


Няма коментари:

Публикуване на коментар