събота, 21 септември 2013 г.

Аномалии

















Засечени са две големи аномалии над южният полуос и северният .

Антарктида
Аномалните там са много драстични , вижда се от карта , че температурите в континенталната част повишението на температури е над 5 Келвина , което значително е много високо. Дори има места където е над 15 Келвина , което е доста топло очаква се летният сезон да дигне температурите по-крайбрежието.
Колкото и странно да звучи температурите там са на големи интервали , колкото по навътре в сушата толкова по-студено  , което е нормално,  стойностите  са от -40 до -6 гадуса
ето и диаграма на станцията
Centro MET.ANTARTICO:
Daily Weather History Graph

Значителните промени в температурата на най-студената точка от света показват глобалните промени в климата на Земята.
Все пак сме свикнали на аномални температури , но значителни покачвания от сорта на 10 + градуса е много ! Имаме  във  предвид локалните температури , не средните глобални !
Например западната част от стария континент е обхванат от по-топли течния които повишават температурите с 2 - 4 градуса над нормата. Очаква се през следващите 2 - 4  дена и у нас температурите да се повишат.

Данните за Арктика са следните , голямо повишение на температурите се проявява над северните части от Скандинавският п-в  и Лапландия , леки понижения се забелязват над Сибир.


Няма коментари:

Публикуване на коментар