петък, 13 септември 2013 г.

Времето за тази нощ = 13,09,2013г.

Ъпдейт 23:50


След 1 час развитие бурята придоби  голяма сила след преминаването на Марица системата вече съдържа в себе си и градушка на рарната снимка е миг преди да връхлети Ямбол , скоростта на поривите там надминаха 45 - 60 км /час валежнатта дейност беше около 30 мм /час за щастие бързо губи сили , най-силната част на бурята премина на 5 км южно от града .




Ъпдейт - 22:45


Силна буря се развива пред фронталната система , бурята се движи на изток и представлява силно развиващо се ядро - съдържащо гръмотевична дейност и условия за дребна градушка , въпреки , че бурята е нова има предупреждения  за усилването й , системата се предвижва бавно за изток и ще се усилва. Очаква се да премине Ямбол към 23 часа и 30 мин.
Оградената зона с червено е предполагаемите  зони който могат да бъдат засегнати от системата 


На радарната снимка се вижда и дъждовната ивица , която на места е придружена от гръмотевични бури , ще преносът цялата югоизточна България достигайки до източните райони на страната , оградената област е зона която валежите  ще придобият проливен характер , на места са възможни и обилни валежи от дъжд до 20 мм  на час

Системата се движи бавно на североизток и представлява остатъците от студен фронт. 
Най-интензивните валежи за сега са над Пловдив и С.Загора , и районите около Родопите , очакват се по-късно тази вечер и силни валежи да преминат над Ямбол. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар