сряда, 21 август 2013 г.

Сух и горещ въздух , ще спира нахлуването на студен фронт от запад

Суха и гореща въздушна маса , ще продължава да определя горещото време у нас през следващите няколко дена , все пак атмосферата леко , ще се дестабилизира през следващите дни , очаква на места в западните райони да превали дъжд.
Причината за слънчевото и горещо време е мощен антициклон , който е разположен в височина около 5 км над източните райони на Европа. Задържайки далеч развиващите се метеорологични процеси.

През тази вечер на места над Северозападните райони от страна е възможно да превали слаб дъжд , но валежите ще са краткотрайни. Все пак възможността за валеж е много малка , температурите ще са от интервала 27 - 33 градуса.

През тази вечер на места над северните райони на Сърбия са възможни превалявания от дъжд на места валежите , ще са придружени от гръмотевични бури.
   
Данните от сондажите за западните части от страната , вижда се слаба нестабилност в височина от 3 км именно това са слабите слоести облаци над Западаните части от страната. Над този слой в височина , ще са спирани от сух и по топъл въздух от средната  атмосфера именно този топъл и сух въздух действа като капак и спира образуването на бури.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар