петък, 23 август 2013 г.

Най-накрая дъжд за западна България , прогнози за 24.08.2013

Днес над голяма част от западна България и районите от източна , ще се развиват силни купесто-дъждовни облаци на много места , ще се образуват силни бури дори на места бурите , ще са достатъчно мощни за да образуват градоносни ядра , по голяма е вероятността над Северозападна и западната част от Балканите.
Причината е навлизането на влажен въздух над средната атмосфера ( 3 - 5 км ) , която допълнително , ще вкара влажен въздух и оросяването ,ще е по-високо от миналите дни. Очаква се инверсията над средната част от атмосферата да се разсее позволяващи по големи потоци да нахлуват в височина и съответно да насищат с влага високите слоеве. Този ефект се вижда с развитието на мощни купесто-дъждовни облаци.


Влажността в височина , ще варира от 60 - 98 %


Данни от сондажите за координатите 44.00 / 22.66 ( Около района на Видин )
Вижда се и тънкият сух въздух , който се намира в ниските салове от атмосферата и влажният въздух , който се намира в средните и високи слоеве  именно тази зона през деня ще изиграе голяма роля за формирането на времето и валежите днес , високите стойности , ще поддържа стабилността в ниските слоеве но по този начин ще има изпарение , което ще вкарва допълнително влага в височина/ 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар