четвъртък, 22 август 2013 г.

Времето у нас 23.08.2013







През следващите 7 часа над западна Българя , ще има условия за образуването на слаби гръмотевични бури , най-голям е вероятността за валежи над северозападните части , дори сега времето се влошава.
Над районите около Зайчер и Неготин ( Сърбия ) се развиват силна конвективна дейност на много места валежи дъжд с интензивност около 10 - 33 мм ./час има и гръмотевична дейност

Регистрираните мълнии на разстояние около 45 - 50 км  от Кула.
подобна карата можете да намерите в сайта 



=======================================================================




През следващите дни , температурите у нас , ще се покачват на много места се очакват стойности от 34 - 37 градуса   , след това се очаква дни с валежи и застудяване.

Причината за горещото време е липсата на влажност в ниските слоеве от атмосферата , предимно над цялата западна част от страната , снимка на модела , който ни показва разрез от северните части на северозападна България , вижда се че долните слоеве почти няма влажност на места е от 20 - 40 % , което зимува цялата  влажността ( RH) в ниските слоеве до 1 км.
В височина от 2 км до  3 км има наситеност на влажността именно тук се образуват слабата плитка конвекция , която не може да се развива и да достигне високи нива в атмосферата.


Статистика на данните от сондажите , вижа се и наситената атмосфера с влажност от около 78 % именно тази влажност се намира близо до 3,5 км от земята .

Няма коментари:

Публикуване на коментар