понеделник, 16 декември 2013 г.

Прогноза за зимата за периода Декември - Март



През изминалите черти години над страната ни зимите бяха аномални , тоест стойностите на  на максималните и минимални температури  бяха по-високи от нормалните за тази географска ширина. През този период ние сме свикнали на по-топли зими и ни се струва , че класическите зими са много студени , същност те са нормални. Данните от моделите ни показват , че зимата у нас са нормални , дори тази зима , която се очаква няма да е с много ниски температури , а близки до нормалните. Декември започва доста сухо и с по-високи максимални температури , който са с около 0.7 по-високи от нормалните за този сезон.  Януари се очакват валежи то сняг към първата половина от месеца и температурите , ще паднат , те отново , ще са около нормалните и ще са с стойности от -15 до - 5 и максимални -5 до 3 градуса , над Дунавската равнина , ще се наблюдават по-чести мъгли и зареди високата концентрация на влага в атмосферата , ще се струва , че температурите ще са по-ниски..  
Февруари температурата  , ще паднат още , но няма да бъдат с сибирски характер както казват някой , очакват се по чести валежи то сняг и по ниски минимални температури от порядъка на места от - 20 до - 6 градуса и максимални от -7 до -3 градуса за някой райони.
Март , ще започне с по-топли слънчеви часов и времето постепенно ще се затопля , все пак ще се очакват валежи то сняг но на по малко места и предимно над северните и западните райони.

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар