вторник, 5 ноември 2013 г.

Прогноза за утре 6.11.2013г.



Моделите са все още бета версия !!!!!

Времето над западните райони , ще е с променлива облачност впоследствие уплътняваща се и на много места по-късно през деня , ще превали дъжд .По късно през деня от северозапад с усилване на вятъра , ще премине студен атмосферен фронт  който,  ще  понижи температурите с 4- 6 градуса и на много места , ще са около 9 - 14 градуса , времето ще е ветровито главно над Дунавската равнина и североизточна България , очаква се на много места поривите  да са с скорости около 35 - 55 км/час.

Очаква се привечер границата на дъжд и сняг да спадне до 1200 метра и на много места , ще превали сняг.  Главно над  Рило-Родопската област , ще превали слаб сняг.
На моделите горе са показни интензивността  на валежите който първо започват от западните части от п-ва във последствие обхващащи цялата страна.
Най-интензивни , ще са валежите над Родопите , очакват се около 25 - 30 мм

Предупреждение са силни ветрове :






Предупреждение  за силни ветрове от първа и втора степен са издадени над Дунавската равнина и над Стара планина и Рило-Родопският масив
Очаква се скоростта на ветровете да достигнат 50 - 60 км/час. Най-ветровито , ще е над билата на Стара планина , там скоростта на поривите , ще надминат 70 км/час. Очакваната скорост на в. Ботев е около 65 - 70 км/час













Няма коментари:

Публикуване на коментар