петък, 15 ноември 2013 г.

Времето сега 15-ти ноември

През деня , по ветровито , ще е над югоизточна България, скоростта на поровите там , ще са около 50 км/час. През деня времето , ще е облачно с временни разкъсвания на облачността главно над западна и североизточна България. По-късно през деня , облачността и над източна България постепенно , ще се размива.

сряда, 13 ноември 2013 г.

Времето за 14 ноември



Предупреждение за силни ветрове са издадени на карата за следните области : Северозападна , централна и югозападна България , очаква се поривите да достигнат до 40км/час през деня.

От североизток вятъра , ще се усили и над Дунавската равнина се очакват на места поривите  да достигнат до 45 км/час. Вятърът , по късно през деня , ще се усили и над северозападна и Софийска област... Температурите над цялата страна , ще се понижат с 2-3 градуса , максималните , ще са до 13 градуса .
 

Температурният ход от 14 до 19 ноември

Данните са направени на Eksel и са за следните градове;

Видин и  София

Видин ( температурите до 19-ти ноември,  почасово )


( цъкни за по едър мащаб )

София ( температурите до 19-ти ноември,  почасово )


( цъкни за по едър мащаб )

понеделник, 11 ноември 2013 г.

Времето за 12-ти ноември

Днес времето , ще е предимно облачно с възможни превалявания над централна и западна България. Най-интензивни , ще са валежите през ноща срещу 11-ти около Родопите , но постепенно валежната  зона , ще се премества на северозапад и ще се разсейва .
Температурите , ще се понижават и на много места ще достигат до 12 - 14 градуса , минималните ще са около 5 градуса

събота, 9 ноември 2013 г.

Времето за 10-ти и 11 ноември



От утре времето над  нас , ще започне постепенно да се влошава , отначало през деня , ще е предимно слънчево , но следобед и около обед , ще се появи висока облачност , която постепенно , ще се уплътнява , над крайните северозападни райони е възможно привечер да превали дъжд , също и над Софийска област , температурите , ще останат без промяна за сега !

Над останалата част , времето ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността привечер валежи не се очакват , температурите , ще са от 15 до 21 градуса.



Изгледи за 11-ти ноември



Очаква се през целя ден да е ветровито над Дунавската и Горнотракийската низина , над Софисткото плато се очаква засилване на вятъра около обед.

Скоростта на ветровете , ще са около 24 - 38 км/час на места и пориви до 48 км/час
Времето , ще е предимно облачно , но на места ще има отделни разкъсвания

петък, 8 ноември 2013 г.

Времето за 9-ти ноември



Предупреждение за силни ветрове до 40  км/час се очакват над североизточните райони.
Времето над цялата страна , ще се определя от антициклонално поле , на много места минималните температури , ще са под 3 градуса , максималните около 17 градуса .

През идната седмица се очаква трайно влошаване на времето и температурите , ще се понижат ..
На много места се очакват валежи , а над 1300 метра и сняг.


четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Прогнози за България за 9-ти ноември


Времето днес и утре , няма да е с интересни метеорологични явления , т.е очаква се слънчево и тихо време , но по-студено от миналите дни.
Прогнози за температурите в градовете , можете да намерите в сайта www.weather-word.hit.bg.
През идващите дни , се очаква силни пориви на вятъра до 35 - 40 км/час над крайните североизточни райони.

Очаква се обновяване на данните утре .... 8.11.2013г.

сряда, 6 ноември 2013 г.

Прогноза за времето за 7.11.2013г.



Валежната зона бързо , ще се изтегля на изток заедно с нея валежите у нас бързо , ще спрат . Времето , ще е слънчево , но ветровито на много места са издадени предупреждения за силни ветрове от 1-ра степен , с тенденция вятърът да отслабне .
Най-ветровито , ще е над североизточна  и източна България , по тихо , ще е над северозападните райони и около София .
Силни ветрове се очаква и около река Струма , поривите там , ще са около 24 - 45 км/час.
Температурите у нас , ще са с 4 - 7 градуса по-ниски от днес и , ще са около 10 - 14 градуса .

вторник, 5 ноември 2013 г.

Прогноза за утре 6.11.2013г.



Моделите са все още бета версия !!!!!

Времето над западните райони , ще е с променлива облачност впоследствие уплътняваща се и на много места по-късно през деня , ще превали дъжд .По късно през деня от северозапад с усилване на вятъра , ще премине студен атмосферен фронт  който,  ще  понижи температурите с 4- 6 градуса и на много места , ще са около 9 - 14 градуса , времето ще е ветровито главно над Дунавската равнина и североизточна България , очаква се на много места поривите  да са с скорости около 35 - 55 км/час.

Очаква се привечер границата на дъжд и сняг да спадне до 1200 метра и на много места , ще превали сняг.  Главно над  Рило-Родопската област , ще превали слаб сняг.
На моделите горе са показни интензивността  на валежите който първо започват от западните части от п-ва във последствие обхващащи цялата страна.
Най-интензивни , ще са валежите над Родопите , очакват се около 25 - 30 мм

Предупреждение са силни ветрове :






Предупреждение  за силни ветрове от първа и втора степен са издадени над Дунавската равнина и над Стара планина и Рило-Родопският масив
Очаква се скоростта на ветровете да достигнат 50 - 60 км/час. Най-ветровито , ще е над билата на Стара планина , там скоростта на поривите , ще надминат 70 км/час. Очакваната скорост на в. Ботев е около 65 - 70 км/час













понеделник, 4 ноември 2013 г.

Времето за 5.11.2013г.




Предупреждение за силни ветрове  от първа ( жълт цвят )и втора ( оранжев цвят ) степен са издадени над Дунавската равнина , Горнотракийската низина и югоизточна  Българя , на места ветровете , ще са с скорост над 50 км/час и ще представляват отделни пулсации. Районите където се очакват тези силни пориви са отбелязани с предупреждение  за силни ветрове с оранжев цвят ( втора степен ).
Ветровете , ще са с югозападен характер , температурите на много места, ще се повишават и ще са около 18 - 21 градуса , времето , ще е облачно с висока и средна облачност , но топло за сезона. Валежи не се очакват през деня , привечер от северозапад  облачността , ще се уплътни и на много места ще превали слаб дъжд.  Валежи също се очакват и над Родопската област , но ще са слаби по характер .

През сливащите няколко дена атмосферата  , ще е нестабилна , очаква се да премине студен фронт , който ще донесе захлаждане над цялата страна и обилни валежи над районите около Ловеч , Търговище и Бургас , подробности в прогнозата от таи карата.


Прогнозата е за 6 и 7 .11.2013г. 
Очаква се и ъпдейт ! 


събота, 2 ноември 2013 г.

Времето за следващите 14 дена !

Времето , през следващите няколко дена корено  , ще се промени , очакват се застудяване , което , ще обхване почти цялата страна.

Поизстудяване , което се очаква да скове България е след 5 дена. Именно на 6 -  7 ноември се очаква и преминаването на средиземноморски циклон , който ще доведе до силни валежи над западна България , температурите значително , ще се понижат с няколко градуса , но ще останат високи за Ноември  сутрин , около -1 до и през деня около 15 градуса за района на София.
По-значително  застудяване се очаква към началото на втората половина на  месеца около 11 - ти ноември , това температурите , ще падат с 5 - 8 градуса
минималните за София , ще са около -2 , максималните до 10.

Над Дунавската равнина , температурите , ще са  около този интервал.
Очакват се обилни валежи от дъжд над северозападните  райони към  5 - 7 ноември.


 Температурният  ход на минималните и максималните стойности от 3-ти до 19 ноември

Времето у нас за Понеделник , 4-ти ноември 2013г.



Предупреждение за силни ветрове с скорост до 50 км /час са издадени за районите около Северозападна и югоизточна България


През целя ден времето , ще е с висока облачност   главно над западна България и югозападна България.На много места намаляваща до слънчево , ветровито , ще е през целя ден над северозападните райони  , съответно условията за мъгли , там ще е най-ниска.
Температурите , ще се предвижват в висок диапазон
Най-топлите минимални , ще са над северозападните райони около 8 - 12 градуса , максималните до 21 -23 градуса.
За района на София
от мин. 7 до 18 градуса - максимални.
Температурите у нас , можете да намерите в страницата ето тук - за повечето градове у над .
Причината са силните ветрове е преминаването на размит студен атмосферен фронт  , който ще донесе силни ветрове главно над северозападните  райони и някой части от Дунавската равнина , температурите ,няма да се понижат съществено и на следващият ден , отново , ще надминат 18 градуса