четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Идват много високи температури , за Октомври !

Данните показват , че температурата у нас , ще се повиши до 10 градуса  и температурите на много места , ще надминат 25

Тези летни стойности , ще ги очакваме след няколко дена , максималните за 23 - ти , ще са от 24 до 28 градуса , за района на София около 26, причината е образуването на мощен средиземноморски циклон , които , ще избутва топли въздушни маси от северните части от Африка .
Днешните аномални стойности бяха с 10 градуса , по ниски от нормалните за тази година а след 4 - 6 дена , ще са с над 7 - 8 градуса над нормата , цялата западна , централна и източна Европа , ще претърпят това повишение , именно тази вълна , ще се движи на изток към нас. По-същото време голяма аномалия , ще обхване пък САЩ , много ниски температури , ще се настанят към п-в Флорида и цялата източна част от САЩ.

Миналата година по това време , температурите у нас бяха с от 20 - 29 градуса , подобни аномални за преходните сезони са нормални ! Понеже  теченията , който определят климата у нас са все още на границата и влиянието им е голямо , по същото време от север се спускат по мощни студени арктични течения , който допринасят до големи и разядки изменения в температурата.


На графиката са показани температурите , регистрирани през 2012 и 2013 
Прогнози за 14 дена напред

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар