сряда, 16 октомври 2013 г.

Времето в България , днес 16.10.2013г. и утре 17-ти .10.2013г.


Започналите от запад слаби валежи , ще се предвижат на изток към централната част от страната заедно с валежите , ще нахлува по студен въздух , предупреждение от първа стоене ЗА силни ветрове до 50 км /час, са издадени над северозападна и централната част от Дунавската равнина. Районът около Карпатите валежите , ще са най-интензивни там е и предупреждението от втора степен за локални извалявания до 40 мм.


До края на деня валежите , ще обхванат и Софийско и южна България на места са възможни слаби гръмотевични бури.
Най-интезивните валежи за последните 6 часа са били над Северозападна България до 15 - 20 мм

Времето за 17-ти Октомври


Над почти цялата страна времето , ще е облачно с валежи от дъжд и силни ветрове , най-силни ще са ветровете и валежите над източната част от страната , там са валидни два кода за опасно време , предупреждение от първа степен  за силни ветрове до 50 км/час и от първа степен за интензивни валежи , на места предупредени от гръмотевици !
Над западната част от страната температурите , ще се понижат с над 4 - 8 градуса  , максималните за района на София , утре ще е до 12 - 14 градуса , минималните до  8 градуса , за районите с по-сили ветрове , температурите ще са от 12 - 14 градуса  , минималните,  ще варират от 4 - 10 градуса . Най-топло , ще е над Горнотракийската  низина до 17 градуса .

Няма коментари:

Публикуване на коментар