вторник, 8 април 2014 г.

Времето у нас за 09.04.2014-Предупреждение за силни гръмотевични бури

През деня над цялата страна , ще е предимно слънчево , температурите над цялата страна , ще са високи , през деня ще са около 20 - 23 градуса , най-топло над Дунавската  равина и Горнотракийската низина.

Следобедните часове от северозапад вятъра , ще се усили и към нашата страна ще прониква по-студен въздух, очакват се валежи придружени  от гръмотевични бури.
( Карта е валидна до полунощ ) 
На карата са показни районите където се очакват по-интензивни гръмотевични бури . През деня се очакват интензивни термични ядра съпътстващи студеният атмосферен фронт,   над планинските райони от западна България , ще се развива купесто-дъждовна облачност която постепенно , ще се слива с облачността придружаваща студеният фронт , на много места ще има валежи от дъжд придружени от гръмотевици. През деня се  очакват  и силни пориви на вятъра до 70 км /час ! 




 През нощта студеният фронт , ще се изтегля на североизток и валежната дейност ще обхване цялата източна част от страната на много месата се очакват силни ветрове , силни бури и интензивни валежи по-силни , ще са около Дунавската равина и Горнотракийската низина.




Няма коментари:

Публикуване на коментар